Shporta

0 copë - L

Vlera e leximit

Leximi ka qenë në të gjitha kohërat dhenë të gjitha moshat një burim i dijes, ilumturisë, i kënaqësisë dhe madje edhekurajos morale. Në botën e sotme mëshumë për të njohur dhe për të mësuardhe gjithashtu nevoja për një përpjekje tëvetëdijshme për të pushtuar forcatpërçarëse, rëndësia e leximit është rritur.Në ditët e kaluara, nëse leximi nuk ishtekultivuar apo inkurajuar, ka pasur njëzëvendësim të tijin në predikimet fetaredhe në traditën gojore. Leximi nuk ka fund, sepse gjendetnjë shumëllojshmëri e subjekteve përt’u lexuar. Një person i cili lexon gjerësishtështë në gjendje që të përzihet me tëtjerët: ai është një bashkëbiseduesmë i mirë se sa ata që nuk lexojnë.Leximi zgjeron vizionin, ajo është nënjë mënyrë një zëvendësuese eudhëtimit. Leximi mund të plotësojëboshllëkun e krijuar nga mungesa eudhëtimit. Te gjithve na pelqen te shikojme TV dhefilma. Por njera nga arsyet me te mira teleximit te librit eshte se ju perdorniimagjinaten tuaj per te pershkruarkarakteret dhe gjerat qe ju rrethojne.Duke ju falenderuar autorin e librit ju jovetem keni disa pershkrime tekaraktereve por mendimet dheperceptimet tuaja krijojne ambientin dhepersonazhet kyç te tjere ne historine qeshtjellohet. Pa marr parasysh se sa i riapo I vjeter je, eshte gjithnje erendesishme te kesh imagjinate aktivedhe leximi i ndonje libri interesant eshterruge e sigurt per ta stimuluar mendjen tuaj!

  • Postuar nga zambaku.al
  • në April 30, 2018
  • Komentet janë mbyllur
  • Klasikët ,
Më shumë