Shporta

0 copë - L

Rreth Librit

Anekdotat e Nastradinit

300 L

Faqe: 69
ISBN: 978-99956-08-68-5
Çmimi: 300 lekë / 3 euro
Kopertinë e thjeshtë

Description

Nastradini (1208 – 1284) është përfaqësuesi më i njohur i humorit turk. Koncepti i tij i humorit është i orientuar drejt edukimit të shoqërisë dhe ka karakter edukativ. Anekdotat e Nastradinit shfaqin një shumëllojshmëri tematikash dhe kanë të bëjnë kryesisht me jetën shoqërore. Në shumicën e tyre, nëpërmjet humorit, ne shohim një mësues popullor, i cili me një buzëqeshje të lehtë na jep mësim. Në anekdotat e Nastradinit, teksa gura kryesore të bën të qeshësh, del në pah domethënia që të bën të mendosh. Për këtë arsye, do të ishte gabim nëse këto anekdota do të përdoren vetëm për të qeshur dhe nëse Nastradini do të quhej një komedian.